Darmowa Dostawa od £40

9:00am to 4:00pm

Ofiga – Rokokao – Hydrofilna Oliwka – 50ml

£12.99

Rokokao to hydrofilna oliwka do demakijażu, która w kontakcie z wodą emulguje.

W składzie kosmetyku znajdują się wyłącznie szlachetne, zimnotłoczone oleje takie jak: olej z owocu rokitnika, konopny i z nasion opuncji figowej

Na stanie

Rokokao to hydrofilna oliwka do demakijażu, która w kontakcie z wodą emulguje. W składzie kosmetyku znajdują się wyłącznie szlachetne, zimnotłoczone oleje takie jak: olej z owocu rokitnika, konopny i z nasion opuncji figowej.
 
Olej rokitnikowy - pozyskiwany jest z roślin z rodzaju Hippophae, z których najbardziej popularnym jest Hippophae rhamnoides (Rokitnik zwyczajny). Ponieważ gatunki należące do tego rodzaju akumulują lipidy w mezokarbie (mięsistej części owocu), olej może być ekstrahowany zarówno z nasion, jak i z miąższu owocu. Otrzymane oleje (olej z nasion i olej z pulpy, często określany również jako olej owocowy/jagodowy) są stosowane w suplementach diety, nutraceutykach, kosmetykach i innych produktach do pielęgnacji skóry. Olej z owocu rokitnika zawiera około 65% połączonych kwasów jednonienasyconych, kwasów oleopalmitynowych i nasyconego kwasu tłuszczowego-kwasu palmitynowego. Olej z owocu rokitnika ma kolor ciemnopomarańczowy i gęstą konsystencję. Ponieważ karotenoidy są pigmentami, które nadają jagodzie rokitnika wyróżniającą się pomarańczowo-czerwoną barwę, związki te występują w znacznych ilościach w wytłoczonym oleju. Główne karotenoidy obecne w oleju z owocu rokitnika to beta-karoten, zeaksantyna i likopen. Wysoka zawartość fitosteroli, pomaga w neutralizowaniu wolnych rodników, dzięki czemu olej ma doskonałe właściwości anti-aging.
 
Olej z nasion konopi - nazywany często olejem konopnym, wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion konopi. Różni się od oleju kanabidiolowego (CBD), który jest ekstraktem z konopi indyjskich, a w jego produkcji wykorzystuje się kwiaty i liście konopi. Olej konopny ma wiele zalet prozdrowotnych, w tym te poprawiające zdrowie skóry. Ten niekomedogenny olej pomaga regulować wytwarzanie sebum, zapobiega wysuszaniu skóry, a dzięki bardzo wysokiej zawartości kwasów omega-6 (GLA), ma też właściwości przeciwzapalne. To również niezwykłe remedium w walce z AZS i innymi dolegliwościami skórnymi.
 
Olej z opuncji figowej - nazywany jest naturalnym botoksem. Do wyprodukowania litra oleju potrzeba około miliona pestek wydobytych z blisko pół tony owocu! Ogromna zawartość NNKT (blisko 90%!) wyróżnia ten olej na tle innych półproduktów kosmetycznych naturalnego pochodzenia i sprawia, że posiada on niezwykłe wręcz właściwości antyoksydacyjne i wygładzające. Jest również olejem całkowicie niekomedogennym, co oznacza, że doskonale nadaje się do cer problematycznych z tendencjami do wyprysków i zaskórników. Posiada również właściwości nawilżające i regenerujące.
 
Rokokao zostało wzbogacone nadkrytycznym ekstraktem (CO2) z kakaowca – dzięki jednej z najwyższych zmierzonych zawartości przeciwutleniaczy (ORAC) ekstrakt ten pomaga chronić komórki przed utlenianiem i starzeniem, poprawa również pracę naczyń krwionośnych i wspomaga oczyszczanie skóry z toksyn. Badania pokazują, że stosowanie substancji z kakaowca, zapewnia wiele takich samych korzyści, jak jego spożywanie. Wysoki poziom przeciwutleniaczy chroni skórę przed uszkodzeniami i przedwczesnym starzeniem, a jako silny środek przeciwzapalny łagodzi zaczerwienienia i przebarwienia, poprawiając wygląd cery.
 
Sposób użycia: Wyciśnij pożądaną ilość oliwki na dłoń, dobrze wmasuj w skórę, następnie zwilżonymi dłońmi połącz oliwkę z wodą, zmieni się wtedy w emulsję. Spłucz dokładnie lub użyj zwilżonego Demaskatora, by dokładnie usunąć pozostałości makijażu u oliwki. UWAGA! Olej z owocu rokitnika, z uwagi na ogromną zawartość karotenoidów, może nieznacznie barwić skórę, dlatego niewskazane jest długie pozostawianie kosmetyku na twarzy!
 
INCI: Cannabis Sativa Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Glyceryl Cocoate Peg-7, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Theobroma Cacao Extract, Citrus Limon Peel Oil/ Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/ Citrus Aurantifolia Oil * Limonene, *Citral *składnik olejków eterycznych
 
Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji Pojemność: 50 ml